Stroopbrood

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gebruikt u gewone melk, voeg het wijnsteenzuur dan toe aan de droge bestanddelen Verwarm de oven voor op 190?C Vet 2 broodvormen van 1/2 liter inhoud in, of 2 ronde vormen van 20 cm doorsnee Zeef in een kom de meelsoorten met het zout, de soda, gember en het wijnsteenzuur Wrijf er daarna de boter door zodat u een kruimelig mengsel krijgt Klop de (karne)melk, stroop, suiker en het ei door elkaar Voeg het mengsel toe aan de droge bestanddelen Roer ze tot een grof deeg, verdeel het vlug over de vormen en bak de broden 40 minuten tot een ingestoken satepen er schoon uitkomt Laat ze minstens 4 tot 5 uur afkoelen en rusten voor u ze eet Het brood heeft enige tijd nodig om een goed structuur te krijgen

Stroopbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stroopbrood
Bekijk recept

Stroopbrood
Bekijk recept