Atjar Tjampoer Met Mosterd

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was alle groenten. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd de sperziebonen in stukjes. Ontpit de komkommer en snijd deze in blokjes. Snijd de wortel in blokjes. Ontpit de lomboks en snijd ze in reepjes. Pel de sjalotten en knoflok. Maak ze samen met de kruiden fijn in de keukenmachine,staafmixer,raspmolen of in de vijzel. Verhit de olie in de schaal,onafgedekt 1 minuut,ca. 700 watt. Fruit hierin het sjalot-kruidenmengsel,onafgedekt,3 minuten ca. 700 watt. Schep het mengsel eenmaal om. Voeg azijn,water,suiker,zout en mosterd toe,breng dit aan de kook,afgedekt,7-8 minuten,ca. 700 watt en laat dit even doorkoken,afgedekt,4-5 minuten,ca. 700 watt. Voeg de groenten toe,breng alles aan de kook,afgedekt,6-9 minuten ca. 700 watt. Schep de groenten twee-tot driemaal om. Laat de groenten even meekoken,afgedekt,1? minuut,ca. 700 watt. Was de potten af in heet sodawater,spoel ze na met heet water*,vul ze met de atjar. Sluit de potten met huishoudfolie en een schroefdeksel. Magnetrontijd: 22? - 27? minuut. Invriezen: Niet geschikt om in te vriezen. Atjar is enige maanden houdbaar. Bewaar aangebroken potten in de koelkast.

Atjar Tjampoer Met Mosterd is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Roerbakmie met garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
10 minutennasi met ham en gebakken ei
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensvleesreepjes met zoete sojasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische babi pangang met worteltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept