Bereiding
Was alle groenten. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd de sperziebonen in stukjes. Ontpit de komkommer en snijd deze in blokjes. Snijd de wortel in blokjes. Ontpit de lomboks en snijd ze in reepjes. Pel de sjalotten en knoflok. Maak ze samen met de kruiden fijn in de keukenmachine,staafmixer,raspmolen of in de vijzel. Verhit de olie in de schaal,onafgedekt 1 minuut,ca. 700 watt. Fruit hierin het sjalot-kruidenmengsel,onafgedekt,3 minuten ca. 700 watt. Schep het mengsel eenmaal om. Voeg azijn,water,suiker,zout en mosterd toe,breng dit aan de kook,afgedekt,7-8 minuten,ca. 700 watt en laat dit even doorkoken,afgedekt,4-5 minuten,ca. 700 watt. Voeg de groenten toe,breng alles aan de kook,afgedekt,6-9 minuten ca. 700 watt. Schep de groenten twee-tot driemaal om. Laat de groenten even meekoken,afgedekt,1? minuut,ca. 700 watt. Was de potten af in heet sodawater,spoel ze na met heet water*,vul ze met de atjar. Sluit de potten met huishoudfolie en een schroefdeksel. Magnetrontijd: 22? - 27? minuut. Invriezen: Niet geschikt om in te vriezen. Atjar is enige maanden houdbaar. Bewaar aangebroken potten in de koelkast.