Aubergine Met Tomaat

6
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontvel de tomaten en snijd ze in dikke plakken. Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik. Leg ze in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten staan. Spoel ze af onder koud water, giet ze af en dep ze droog. Leg de plakken aubergine overlappend in een ondiepe magnetronschaal van 1 1/2 liter. Verwarm ze 5 minuten afgedekt op HIGH (100 %) tot de aubergines zacht zijn. Keer de plakken daarbij een keer. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Verdeel de helft van de aubergine over de bodem van de magnetronschaal overlappend. Leg daarop de helft van de tomaten en de helft van de kruiden, peper en kaas. Leg daarop de rest van de aubergines, tomaat en het kruidenmengsel. Verwam het zonder deksel 10 minuten op MEDIUM (55 %) tot de kaas is gesmolten en de groenten warm zijn.

Aubergine Met Tomaat is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept