Stoofperen

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de stoofperen. Snij deze door vieren en snij de kern met pitjes eruit. Voeg de kaneel, suiker, vruchtenwijn, citroenschil en 2 dl water aan de peertjes toe. Breng het aan de kook. Leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de peertjes in ca. 2 uur gaarstoven. Neem de gare peertjes voorzichtig uit de pan en leg deze in een schaal. Roer aardappelzetmeel glad met 1 eetlepel water. Roer het aangemengde aardappelzetmeel door het kookvocht. Blijf roeren totdat het vocht lichtgebonden is. Schenk het over de peertjes.

Stoofperen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept