Citroenpudding

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vet een puddingvorm in met olie, zet deze dan omgekeerd op een bord. Week de gelatineblaadjes in ruim water, (voeg aan poedergelatine 1 dl water toe). Roer de eierdooiers met de suiker tot ze heel dik en schuimig zijn. Voeg het rasp van 1 en het sap van 3 citroenen toe benevens de rijnwijn. (ruim 3 dl) Verwarm dit heel langzaam al kloppende tot de massa dik is. Inmiddels lost u de geweekte gelatine op in een waterbad onder toevoeging van nog twee of drie eetlepels water. Doe de opgeloste gelatine bij de dikke massa. Laat nu enigszins afkoelen, klop de eiwitten stijf, meng deze er voorzichtig door. Doe de massa in de vorm als alles tezamen vrij dik is. Zoudt u het te vroeg in de vorm doen, dan zakt de vloeistof, waardoor het schuimige gedeelte boven komt. Eenmaal omgedraaid is het juist andersom. Als u niemand zegt dat het anders hoort, vindt iedereen deze pudding die uit twee lagen bestaat echter zeer bijzonder. Garneer met slagroom.

Citroenpudding is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenpudding
0 min
Bekijk recept
Citroenpudding
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Citroenpudding
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Citroenpudding
0 min
Bekijk recept

Citroenpudding
0 min
Bekijk recept
Citroenpudding
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Citroenpudding
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Citroenpudding
0 min
Bekijk recept