Verwarm 1 dl aardbeien/kersen-tweedrank op zacht vuur en los al roerende de suiker erin op. Neem depan van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los de geweekte blaadjes alroerende op in het warme vocht. Schenk de rest van de dubbeldrank en de port in een kom en roer het gelatinemengsel erdoor. Laat dit ca. 20-30 minuten staan tot het de dikte van ongeklopt eiwit heeft. Schep 3/4 deel van de kersen erdoor. Vet een vorm(inhoud ca. 1 liter)dun in met olie en schep het mengsel erin. Laat de pudding in de koelkast in ca. 3-4 uur stijf worden. Roer de vanillevla met de ongeklopte slagroom tot een sausje. Houd de puddingvorm enkele seconden in een bak met heet water. Maak de rand van de pudding van de vorm los. Leg een platte schaal op de vorm en keer het geheel om. Schud even en laat de pudding op de schaal glijden. Schenk het vanillesausje er omheen.
Kersenpudding Met Vanillesaus is een recept van Smulweb.nl