In plaats van grand marnier kan ook cointreau genomen worden. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Klop voor het schuim het eiwit met de handmixer in een vetvrije kom met vetvrije gardes stevig. Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot er zich pieken vormen en klop er eenderde deel van de Grand Marnier door. Doe het eiwit over in een spuitzak. Beleg een bakblik met bakpapier en spuit hier een plak persoon op, iets groter dan de vormpjes. Laat het schuim in de oven stevig worden. Druk de schuimplakken na twintig minuten in de vormpjes en snijd het schuim bij. Laat de oven niet afkoelen! Laat het schuim in nog eens 20 tot 30 minuten stevig en hard worden. Laat het schuim in de vormpjes afkoelen. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Klop voor de bodem het ei met de suiker tot een lichte creme. Zeef de bloem en maizena. Roer de geraspte schil door het eimengsel en spatel er de bloem en maizena door. Strijk het deeg uit tot een plak van circa een centimeter op een met bakpapier belegd bakblik en bak de deegplak in de voorverwarmde oven in circa 10 minuten gaar. Laat het deeg afkoelen en snijd er stukken uit ter grootte van de bovenkant van de vormpjes. Hak de gekonfijte sinaasappelschil. Breek voor de vulling de chocolade boven de room. Breng de room al roerend aan de kook en laat de chocolade smelten. Neem de chocoladeroom van het vuur en laat het ijskoud worden. Klop de chocoladeroom vervolgens stijf en roer er de rest van de Grand Marnier en gekonfijte sinaasappelschil door. Zet de chocoladeroom tot gebruik weg in de koelkast. Vul de schuimbakjes voorzichtig met de chocoladeroom en leg hier een deegplak op. Druk de plak wat aan en draai de taartjes om. Verwijder de vormpjes. Serveer de schuimtaartjes eventueel met een saus van gedroogde abrikozen met een scheutje Grand Marnier en gegarneerd met een chocoladekrul.
Schuim-chocoladetaartje is een recept van Smulweb.nl