Kook de pasta "al dente" volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of kook de verse spaghetti in ruim kokend water met zout en 1 eetlepel olijfolie in ca. 2-3 minuten "al dente". Pel en halveer de knoflook. Snijd de pancetta in kleine blokjes. Was de rucola en hak het grof. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook ca. 1 minuut. Voeg de pancettablokjes toe en bak ze op een matig vuur in ca. 5 minuten knapperig. Verwijder de knoflook. Klop het ei los met de eidooiers, room pecorino en peper. Voeg de spaghetti toe aan de pancetta en schep het goed door elkaar. Haal de pan van het vuur en meng het eimengsel erdoor. De eieren gaan stollen door de warmte van de pasta. Meng de rucola door de pasta. Verdeel de spaghetti over de borden, bestrooi het met parmezaanse kaas en peper. Serveer het gerecht direct.
Spaghetti Alla Carbonara is een recept van Smulweb.nl