Breng de vermouth in een stevige steelpannetje aan de kook en laat deze tot de helft inkoken Voeg de creme fraiche toe, breng langzaam tot de kook en laat de pan op een zacht vuurtje zachtjes pruttelen. Breng op smaak met versgemalen peper en een flinke scheut nootmuskaat. Laat de saus onder deksel in ca. 15 minuten zachtjes tot 2/3 inkoken. Breng in een grote pan 5 1/2 liter water met het zout aan de kook. Kook de tortellini beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze terug in de grote pan. Neem de roomsaus van het vuur en roer er de helft van de Gorgonzola en alle Parmezaanse kaas door, schenk dit over de torteillini. Laat nu op een matig vuur, onder voortdurend roeren 508 minuten zacht koken tot de room wat dikker is en de meeste saus door de tortellini is opgenomen. Verdeel de tortellini over de 6 verwarmde borden en bestrooi met de rest van de Gorgonzola. Serveer direct.
Tortellini Met Romige Gorgonzolasaus is een recept van Smulweb.nl