Pel de knoflook en hak ze fijn. Zeef de bloem met de suiker en het zout boven een kom. Meng de knoflook, oregano en het gist erdoor. Doe het in een keukenmachine. Verwarm 1/4 liter lauw water en schenk het bij de bloem. Meng het deeg in de keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de oie toe. Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed het deeg nogmaals toe. Doe het in een kom en dek het af met plasticfolie. Zet de kom in een bak met heet water en laat het deeg op een tochtvrije plaats circa 30 minuten rijzen. Vet een bakplaat in met de margarine. Kneed het deeg nogmaals door en vorm er op de bakplaat een rond of langwerpig brood van van circa 2 cm dik. Dek het brood af en laat het nog circa 15 minuten narijzen. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bestrooi het deeg met rozemarijn of kneed het erdoor. Bak het brood in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Italiaans Brood Met Rozemarijn is een recept van Smulweb.nl