8. Doe de kapucijners met het vocht uit het blik in een pan. Laat ze op een laag vuur goed warm worden. Roer af en toe met een houten lepel.
9. Doe de spekblokjes in een koekenpan. Bak ze op een laag vuur in ongeveer 10 minuten bruin en knapperig. Roer ze af en toe om. 10. Haal de spekblokjes met een schuimspaan uit de koekenpan en doe ze in een kommetje. Zet dit op een warmhoudplaatje. 11. Doe nu de uiringen in de koekenpan en bak ze tot ze bruin zijn. Doe ze in een kommetje en zet ze ook op het warmhoudplaatje. 12. Doe azijn en stroop bij het spekvet in de koekenpan en draai het vuur hoog. Laag het mengsel aan de kook komen terwijl je roert met een houten lepel. Schenk de spekvet-saus in een kommetje. Zet het ook op het warmhoudplaatje. 13. Giet de kapucijners af in een vergiet. Doe ze in een grote schaal. 14. Zet alles op tafel.