Bereiding
Een pita broodje met kaas vullen en in de broodrooster. Als je geen broodrooster heb kan je ook (mits je een grill heb) ook 2 sneetjes brood/beschuitbollen of zelfs bagels (te koop bij de supermarkt, om zelf af te bakken) met geraspte kaas bestrooien en dan lekker laten smelten onder de grill. Vaak houden kinderen niet van tomaat, maar als je een boterham met plakjes (dun)tomaat belegd en er dan kaas over strooit vervolgens weer in de gril dan valt het meestal wel in de smaak, om het wat pittiger te maken kan je de boterham eerst met marmite smeren. Mijn moeder maakte ze al wentelteefjes, zij maakte ze als volgt, een dikke witte boterham in vieren gesneden door een los geklopt ei met melk halen en ze vervolgens in de pan bakken met wat boter, tot ze lekker bruin zijn. Milkshake, ik maak het in de keukenmachine je doet gewoon melk en een bolletje ijs naar smaak, bij aardbeien doe ik vaak aardbeien ijs, en dan vers fruit, BV banaan (is favoriet hier) aardbeien peer of kiwi (appel minder geschikt, blijven harde stukjes achter) en flink mengen meteen uitschenken in een groot glas en een rietje erin. Roerei, je kan er van alles doorheen bakken, je begint door eieren flink los te kloppen, je kan er vervolgens BV kaas doorheen roeren, maar ook stukjes ontvelde tomaat is erg lekker maar dat moet je maar uitproberen, je kan bv ook stukjes gerookte zalm toevoegen. Het eimengsel in de pan doen en meteen flink gaan roeren zodat stukjes ontstaan, dat is alles. Fruit om te dippen, lekker een bak yoghurt, gewoon of met vruchten er al door (aardbeienyoghurt, maar ook vla is lekker, probeer ook zeker eens natuuryogurt die is lekker zacht vinden kinderen vaak lekkerder, (suiker is dan niet nodig vaak) zet de bak op een groot bord en leg allerlei reepjes/stukjes fruit eromheen meloenbolletje , aardbei stukjes appel/peer ,druiven /kiwi gewoon lekker het fruit van het jaargetijde, je kan er een sate prikker erbij geven.