Bladerdeeg-perentaart

8
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schenk de citroensap over de peren en bestrooi ze met citrenrasp. Snij de boter in blokjes en leg de helft van de boter en de helft van de basterdsuiker in de bakvorm. Zet de bakvorm op het vuur en laat het 3min. karameliseren (lichtbruin). Leg de plakken peer als een waaier in de bakvorm. Verdeel de rest van de boter en de basterdsuiker over de peren. Bestrooi het werkblad met bloem. Rol de beeg tot een ronde lap zo groot als de bakvorm. Laat het deeg 5 min. rusten. Leg het deeg over de peren druk het deeg aan de randen naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de taart midden in de oven in ca.25 minuten gaar en goud bruin. Leg een schaal op de bakvorm en keer hem om.

Bladerdeeg-perentaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Toffee-perentaart
2 uur-
Bekijk recept
Perentaart uit de pan met amandelen en gember
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Perentaart
90 min
Bekijk recept
Open perentaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept