Butterscotch bereiden: Voeg alle ingrediënten samen en breng aan de kook. Laat koken tot de suiker is opgelost. Mokka mousse bereiden: Week de gelatine in een beetje water. Kook voor de mousse de melk met de suiker. Voeg de koffie en de likeur toe en neem van het vuur. Los de geweekte gelatine op in het vocht, laat afkoelen (dit gaat het snelst door het pannetje in een grote kom met water te zetten en regelmatig te roeren) en spatel het door de geslagen room. Let op; doe dit door kleine beetjes vocht door de room te slaan, anders verliest de room zijn luchtigheid. Chocoladecrème bereiden: Klop de eiwitten een beetje op, voeg de poedersuiker toe en klop door tot de suiker is opgelost. Voeg dan beetje bij beetje de boter (bewaar een beetje voor het smelten van de chocolade) toe. Zorg dat alles steeds goed mengt. Blijf kloppen tot het mengsel licht en romig is. Roer er dan de vanillesuiker, de gesmolten chocola en de cacao als laatste doorheen. Chocoladetaart opbouwen: Als de taart is afgekoeld, snijd je hem met een lang, dun en soepel mes in tweeën. Besmeer de onderste helft met de helft van de Butterscotch gevolgd door de mokka mousse. Laat de mousse even opstijven door de helft in de koelkast te zetten. Bereid nu de chocoladecrème, de mousse is stijf genoeg als je klaar bent met het bereiden van de mousse. Leg nu de andere helft van de cake op de mousse en bestrijk de taart rijkelijk met de crème ook aan de zijkanten van de taart. Zet de taart in de koelkast tot de crème hard geworden is.
Chocoladetaart Met Mokkamousse is een recept van Smulweb.nl