Paardebloemgelei

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding



3. ’s Anderendaags doe je het geheel in een kookpot en laat het geheel aan de kook komen en vanaf dit moment tel je 30 minuten en laat je dit op een zacht vuurtje pruttelen. Zeker niet te lang anders wordt het geheel bitter.

4. Na de 30 minuten giet je het geheel af door de neteldoek, laat goed uitlekken, indien de brei wat afgekoeld is dan knijp je het laatste sap eruit.

5. Meet de vloeistof af per liter. Zet 1 liter sap op het vuur en voeg het pakje pec toe en roer even goed door. Laat het geheel aan de kook komen en voeg de suiker toe, laat 1 minuut goed doorkoken en vul dadelijk in bokaaltjes met schroefdeksel.

6.Laat de bokaaltjes afkoelen je zult de deksels horen klikken en dit wil zeggen dat ze zich vastgezogen hebben.

Paardebloemgelei is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paardebloemgelei
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Paardebloemgelei
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept