65 minuten voorbereidingstijd 240 minuten wachttijd 5 minuten bereidingstijd Bosvruchten laten ontdooien. Paar bosvruchten achterhouden ter garnering, rest pureren. Puree eventueel door zeef wrijven om pitjes te verwijderen. In kleine pan die in grotere pan met laag kokend water hangt (au bain marie) eigeel met 100 g suiker in 5 min. luchtig en romig kloppen. Kom uit pan nemen en eimengsel laten afkoelen, af en toe roeren. Intussen slagroom bijna stijfkloppen. 2/3 van bosvruchtenpuree door eimengsel scheppen. Slagroom door eimengsel spatelen. 4 Bekertjes met mengsel vullen, met plasticfolie afdekken. Parfaits minimaal 4 uur in diepvries zetten. Sinaasappelsap met 50 g suiker door rest van bosvruchtenpuree scheppen en tot gebruik luchtdicht afgesloten in koelkast zetten. Bekertjes vlak voor serveren kort in heet water dompelen, droogdeppen en met schaar bekertjes knipje in zijkant geven. Bord erop leggen, samen keren en bekertje verwijderen. Saus over parfait scheppen. Garneren met bosvruchten en eventueel een blaadje munt.