Chocoladesouffle Cake Met Sinaasappelcaramelsaus

8
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter en de chocolade in een pan met dikke bodem op een laag vuur, roer goed. Mix met de mixer de eidooiers met de helft van de suiker en een halve theelepel zout tot het mengsel zo dik is dat het als een lint van de gardes afloopt. Klop de eiwitten met goed schoongemaakte gardes tot het zo stijf is dat het als zachte pieken blijft staan. Voeg geleidelijk de resterende suiker toe. Roer het chocolademengsel door de warme eidooiers. Roer ? deel van de geklopte eiwitten door het chocolade/eidooiermengsel om het lichter te maken. Spatel er vervolgens het restende voorzichtig maar wel grondig door. Doe dit snel anders verlies je volume. Stort de massa in de springvorm en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven. De cake is gaar als je de prikker er in steek en er kruimels aan zitten als je hem er uit haalt. Dat is na ca. 1 uur. De korst van de cake vormt zich en barst gedurende het bakken, dat maakt de cake aantrekkelijk om naar te kijken. De cake zakt weer een beetje in als hij afkoelt. Dit hoort zo. Zet de cake gedurende een half uur op een rek om af te koelen. Zet een mes langs de rand om de cake van de vorm los te snijden. Als de cake is afgekoeld dan haal je de cake helemaal uit de vorm. Het is lekker om de cake een dag van te voren te maken en deze dan koel weg te zetten. De smaken mengen zich dan nog beter. De saus: Verhit de suiker in een pan met dikke bodem en roer met een vork tot de suiker is gesmolten en er een goudbruin karamel is ontstaan. Voeg het sap toe, pas op het is heel heet. De karamel wordt eerst hard en later lost deze op in het sap. Laat de saus afkoelen.

Chocoladesouffle Cake Met Sinaasappelcaramelsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Chocoladesouffle
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladesoufflé met eiwitschuim
35 min
Bekijk recept
chocoladesouffle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte Chocoladesouffle
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept