Gemarineerde aardbeien Snij de aardbeien twee of vier keer doormidden al naar gelang de grootte van de aardbei. Meng creme de cassis (ong. 1 dl.) met een paar el water en een el witte balsamico. Doe er een takje munt bij en verwarm dit even. Laat daarna afkoelen en marineer de aardbeien daar voor een uurtje in. Vanille-pistachesaus Klop de eieren met de suiker dik en romig. Zeef de melk goed. Liever twee maal zeven dan geen gladde saus. Doe het roommengsel geleidelijk bij het eimengsel. Laat nu deze saus au bain marie verwarmen totdat deze iets gebonden is. Niet zoveel dat het een dikke vla wordt! Zet de saus die mooi groen moet zijn koel weg tot gebruik. Chocaladepudding Smelt de chocolade met de boter au bain marie of in de magnetron. Laat even afkoelen en doe dit dan in kleine delen geleidelijk bij het eimengsel. Zeef tenslotte de bloem hierboven en meng dit. Dit mengsel zal een lobbige pasta-achtige substantie krijgen. Vul de vormpjes hiermee (niet helemaal tot de rand want het gaat rijzen). Zet in de oven voor twaalf minuten. Dit luistert nogal nauw. Zet je het er te lang in dan blijft het binnenste niet vloeibaar, haal je het er te vroeg uit zakt de pudding in elkaar. Probeer dit op twaalf minuten en kijk dan of de puddinkjes niet te vloeibaar zijn. Als dat wel het geval is zet je ze nog een minuutje in de oven.
Aziatische Chocoladepudding Met Vanille-pistachesaus is een recept van Smulweb.nl