Zoek
Rijstcreme
30-60 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
50 g rijstbloem
1 l water
200 g fijne suiker
30 g karwijpoeder
1 eetlepel venkelzaadjes
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel geraspte kokos
1 nootje boter
1 eetlepel pijnboompitten Hulpmiddelen kookpan
koekenpan
fijne zeef
kommetjes of mokkakopjes Hulpmiddelen - kookpan
koekenpan
fijne zeef
kommetjes of mokkakopjes Voorbereiding Los de rijstbloem op in een beetje koud water. Giet er al roerend 1 liter kokend water over. Doe in een kookpan
voeg de suiker en specerijen toe
zet op het vuur en laat ongeveer een uur al roerend indikken. Giet door een fijne zeef. Verdeel de creme over individuele kommetjes en zet koel weg. Bereidingswijze Smelt een nootje boter in een koekenpan en rooster de pijnboompitten. Serveertips Bestrooi de rijst vlak voor het opdienen met kokos en pijnboompitten.
Maak van dit dessert uit de rijke Libanese keuken een klein feestje. Je kunt het heel mooi serveren in de elegantste kommetjes die je in huis hebt. Het staat prachtig in mokkako
Bereiding
Smelt een nootje boter in een koekenpan en rooster de pijnboompitten.
Rijstcreme is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Rijstcrème met kersencompote
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstcrème met sinaasappel en kaneel
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstcrème met kersencompote
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstcrème met sinaasappel en kaneel
35 min
Nagerecht
Bekijk recept