Basilicumijs Met Pistachenoten

6
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop in een kom de eierdooiers en de suiker met de mixer tot een dikke, bleekgele crème. Verwarm de melk in een pannetje tot hij lauwwarm is en roer de eierdooiers erdoor. Zet de pan met het ei-melkmengsel op laag vuur, schep er een theelepel maïzena door en verwarm het mengsel al kloppend met de garde tot het zo dik is dat het aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Laat de custard 10-15 min afkoelen. Stamp in een vijzel de pistachenoten met het basilicum fijn. Klop in een kom de slagroom lobbig. Schep de pistachenoten, het basilicum en de slagroom door de custard. Draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs of schep het in een diepvriesdoos en laat het in de vriezer in circa 4 uur bevriezen. Roer het ijs tijdens het invriezen elk halfuur met een vork om. Schep op elk koekje een laag ijs en dek het af met een tweede koekje.

Basilicumijs Met Pistachenoten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamsrolletjes met pistachenootjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Basilicumijs met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Citruscarpaccio met basilicumijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Basilicumijs Met Gemarineerde Druiven
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gelato Di Basilico
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept