Klop in een kom de eierdooiers en de suiker met de mixer tot een dikke, bleekgele crème. Verwarm de melk in een pannetje tot hij lauwwarm is en roer de eierdooiers erdoor. Zet de pan met het ei-melkmengsel op laag vuur, schep er een theelepel maïzena door en verwarm het mengsel al kloppend met de garde tot het zo dik is dat het aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Laat de custard 10-15 min afkoelen. Stamp in een vijzel de pistachenoten met het basilicum fijn. Klop in een kom de slagroom lobbig. Schep de pistachenoten, het basilicum en de slagroom door de custard. Draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs of schep het in een diepvriesdoos en laat het in de vriezer in circa 4 uur bevriezen. Roer het ijs tijdens het invriezen elk halfuur met een vork om. Schep op elk koekje een laag ijs en dek het af met een tweede koekje.
Basilicumijs Met Pistachenoten is een recept van Smulweb.nl