Baklava Met Honing-Notensaus

6
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kan een dag van tevoren: baklava: oven voorverwarmen op 160 ′C. Poeder- en vanillesuiker, alle noten, kaneel, koekkruiden en kruidnagelpoeder mengen. Vellen fillodeeg in tweeen snijden. Een vel fillodeeg op bakplaat leggen en met boter bestrijken, volgende vel fillodeeg erop leggen en met boter bestrijken. Zo 5 deegvellen op elkaarleggen. Helft van notenmengsel erop scheppen. Hierop weer 5 lagen met boter bestreken filiodeeg leggen. Rest van notenmengsel erover verdelen. Afdekken met 5 met boter bestreken deegvellen. Met scherp mes in bovenste deeglaag vierkantjes van ? 4 x 4 cm kerven. Baklava in midden van oven in 50-60 min. lichtbruin bakken. Honing-notensaus: 3 dl water met alle ingredienten voor saus in pan met dikke bodem aan kook brengen. Saus op matig vuur zachtjes tot helft laten inkoken. Saus zeven en laten afkoelen. 2 el saus achterhouden, rest over warme baklava verdelen. Honingroom: slagroom en 2 el achtergehouden saus lobbig kloppen. Honingroom apart bij baklava serveren.
Voorbereiding
:? 1 uur en 45 min. Afkoelen: 30 min. Kcal p.st.: 120

Baklava Met Honing-Notensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Duo van asperges in knapperig jasje, sausje met noten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bananasplit
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes in kerrie-notensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met champignon-notensaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava met pistache
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept