Roer de boter met de vanille en de helft van de suiker tot een glanzende massa. Scheid de eieren in dooiers en eiwit. Klop de dooiers schuimig met het restant van de suiker en klop daarna het eiwit stijf. Roer vervolgens het boter-vanille-suikermengsel luchtig door elkaar met het geklopte eiwit en de schuimig geroerde eidooiers. Zeef er de bloem en het zout doorheen en schep het met de melk nogmaals goed om en om. Verdeel dit beslag over 2 kommen in gelijke hoeveelheden. Voeg aan een kom de kruiden toe. Dit beslag wordt beige-bruin, het andere blijft lichtgeel. Boter een springvorm van ongeveer 27 cm doorsnee goed in. Schep hierin een dun laagje van het lichte beslag. Schuif de vorm op het bovenste rooster onder de grill, die op zijn hoogste stand moet worden gesteld. Als het beslag gaar is wat na enkele minuten het geval is, wordt eenzelfde dun laagje van het "bruine" beslag op de gare laag aangebracht. Deze handeling herhalen tot al het beslag op is. Nadat 5 a 6 laagjes zijn aangebracht moet de springvorm op het lagere rooster worden gezet. De koek is klaar als het bovenste laagje gaar is.