Pel de eieren, halveer ze en wip de dooiers uit de eiwitten. Wrijf eerst de dooiers door een fijne zeef. Hak de eiwitten fijn en wrijf ze eveneens door een fijne zeef. Schep de helft van de suiker, helft van de maizena en een beetje zout door de puree van de dooiers. Voeg de rest van de suiker, maizena en een beetje zout aan de puree van de eiwitten toe. Bestrijk een niet al te grote hittebestendige gladde (glazen) kom of 2 - 3 kleinere een-persoons kommetjes met wat zachte boter of (zonnebloem)olie. Schep er eerst het mengsel met de eiwitten in. Druk alles, met de bolle kant van een lepel(tje) goed aan. Schep er daarna een laag van het mengsel met de eierdooiers op. Druk alles opnieuw vrij stevig aan. Plaats de kom of de kommetjes op het geperforeerde deel van de stoompan. Leg een dubbelgevouwen (kaas)doek op de kom of kommetjes. Breng een royale hoeveelheid water in de stoompan aan de kook. Plaats het geperforeerde deel er bovenop en sluit de pan met het deksel. Trek voor het stomen 25 minuten uit. Neem daarna de pan van de warmtebron. Laat alles staan tot, in de gesloten pan, de eiercake(s) volkomen koud zijn geworden. Kijk intussen de frambozen stuk voor stuk na op ongerechtigheden. Spoel ze liever niet in water want daardoor verliezen ze veel van hun toch al tere smaak. Wrijf de helft van de frambozen door een fijne zeef. Voeg limoen- of citroensap en 1 1/2 eetlepel water aan de frambozenpuree toe en roer er daarna - het is niet per se noodzakelijk - de likeur door.
Japanse Eiercake Met Frambozen is een recept van Smulweb.nl