Zoek
Kokos Tequilamousse
4
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 blaadjes witte gelatine
1 zakje santen (30 gram
Conimex)
1 deciliter ananassap (pak a 1 liter
Chiquita)
150 gram suiker
1 deciliter blanke tequila (slijter)
2,5 deciliter slagroom
4 kokoskransen (pak a 180 gram
Vast) 4 eetlepels bosvruchtenjam (pot a 450 gram
Betuwe) Extra nodig: 4 ronde kommetjes zo groot als de kokoskransen. Bereidingswijze 1. Laat de gelatine in ruim koud water circa 5 minuten weken.
2. Bereidt de santen zoals aangegeven op de verpakking.
3. Verwarm het ananassap. Los de suiker erin op.
4. Knijp de blaadjes gelatine uit en laat ze van het vuur af al roerend in het ananassap oplossen.
5. Roer de santen en de tequila erdoor. Laat het afkoelen tot een lobbig mengsel.
6. Klop de slagroom stijf.
7. Spatel de slagroom door het gelatinemengsel.
8. Spoel de kommetjes met koud water.
9. Schep de mousse in de kommetjes. Leg er een kokoskrans op.
10. Laat de mousse in circa 1 uur opstijven in de koelkast.
11. Verwarm de jam met 4 eetlepels water.
12. Stort de mousse op 4 bordjes en schep de saus erom
Bereiding
1
Laat de gelatine in ruim koud water circa 5 minuten weken.
2
Bereidt de santen zoals aangegeven op de verpakking.
3
Verwarm het ananassap. Los de suiker erin op.
4
Knijp de blaadjes gelatine uit en laat ze van het vuur af al roerend in het ananassap oplossen.
5
Roer de santen en de tequila erdoor. Laat het afkoelen tot een lobbig mengsel.
6
Klop de slagroom stijf.
7
Spatel de slagroom door het gelatinemengsel.
8
Spoel de kommetjes met koud water.
9
Schep de mousse in de kommetjes. Leg er een kokoskrans op. 1
0
Laat de mousse in circa 1 uur opstijven in de koelkast. 1
1
Verwarm de jam met 4 eetlepels water. 1
2
Stort de mousse op 4 bordjes en schep de saus eromheen.
Kokos Tequilamousse is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
KOKOS-TEQUILAMOUSSE
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
Bekijk recept
Kokos-Tequilamousse
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min
Nagerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Indiaase bloemkoolsoep
25 min -
Voorgerecht
Bekijk recept