PEREN IN BLADERDEEG

6
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontdooi bladerdeeg.
  • 2 Meng kaneel en suiker en bestrooi bladerdeeg gul met mengsel.
  • 3 Steek rondjes uit bladerdeeg zo groot als de onderkant van de peren.
  • 4 Snij van bladerdeeg 12 blaadjes en snij van rest 1 cm brede stroken. De aren op blaadjes verkrijgt jij door ondiepe keepjes op blaarvormen te maken met een scherp groentemesje.
  • 5 Was ongeschilde peren en droog ze goed af.
  • 6 Kwast peren dun in met eiwit en zet ze op bladerdeeg rondje en druk stevig tegen vruchten aan.
  • 7 Omwikkel peren volledig met bladerdeeg stroken met de suiker en kaneel kant naar binnen.
  • 8 Klop ei los en kwast bladerdeeg twee maal met ei in. (ik roer altijd een klein beetje koffiemelk door ei voor kloppen)
  • 9 Plak met overgebleven eiwit 2 blaadjes boven aan elk peer. Kwast die ook in met ei. 1
  • 0 Bak peren voor 20-30 min. bij 200*C tot goudbruin. 1
  • 1 Bestrooi peren met overgebleven kaneel/suikermengsel.

PEREN IN BLADERDEEG is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept