Zoek
BROODPUDDING MET SCHUIMGEBAK BOVENLAAG
30-60 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
10 snijden casinobrood zonder korst
zachte boter om brood te smeer ermee
gladde abrikozenjam
geraspt schil van 1 citroen
75 g rozijnen of saltanas
2 e droge kokos
4 grote eieren met eiwit en geel gescheiden
2 t vanilla geursel
2+1/2 e suiker
600 ml lauw-warme melk
70 g poeders
Bereiding
1
Smeer snijden brood met boter en abrikozenjam en snijd elk snij brood in 4 driehoekjes.
2
Vet een ovenschaal in met boter en verdeel driehoekjes brood over ovenschaal tot gelijk met de bovenrand van ovenschaal.
3
Verdeel citroenraspt en erna de rozijnen en kokos over brood.
4
Meng de eiergeel, vanilla geursel, suiker en melk goed en verdeel over brood.
5
Laat dit even staan totdat de brood doorweek is en zacht.
6
Plaats deze ovenschaal in een groter schaal en voeg net zoveel water erbij dat de water tot bijna aan de rand komen van de broodpudding schaal.
7
Bak pudding nu voor twintig minuten a bain-marie bij 180*C.
8
Klopt eiwitten tot zachte pieken berijkt is met poedersuiker.
9
Haal broodpudding uit oven en verdeel schuimpjes mengsel erover. 1
0
Bak pudding verder voor vijftien tot twintig minuten tot schuimlaag is gestold en licht goudbruin is.
BROODPUDDING MET SCHUIMGEBAK BOVENLAAG is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Appel-rozijncrumble met vanille-ijs
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bearnaisesaus
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers chocobombe
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolate Fudge Cake
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Broodpudding met appel
55 min
Nagerecht
Bekijk recept
Bread and butter pudding
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade broodpudding
35 min
Bekijk recept
Broodpudding met abrikozen
15 min
Nagerecht
Bekijk recept