Amandelpudding

6
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak een dikke siroop. Doe de suiker in een pan, giet er 5 dl water bij en breng langzaam aan de kook. Voeg de amandelen toe, zet het vuur laag en laat nog 10 minuten koken onder voortdurend roeren. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Voeg de eidooiers toe aan de siroop onder voortdurend roeren, tot een gladde creme ontstaat. Laat het gerecht in de oven au bain marie in 30 minuten gaar worden, zonder het water van de bain marie te laten koken. Controleer de gaarheid van het gerecht met een breinaald: de punt van de breinaald, in het midden van een pudding gestoken, moet schoon en droog blijven. Laat afkoelen alvorens te serveren.

Amandelpudding is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

PH Lekker thuis - Amandelpudding
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Zoete Amandelpudding
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Amandelpudding (blanc manger) met peer
Bekijk recept
Griekse amandelpudding met krenten en griesmeel
0 min
Bekijk recept

PH Lekker thuis - Amandelpudding
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Zoete Amandelpudding
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Amandelpudding (blanc manger) met peer
Bekijk recept
Griekse amandelpudding met krenten en griesmeel
0 min
Bekijk recept