Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de appels en peren ca 1 minuut. Zet het vuur lager en voeg de rozijnen, 3 eetlepels suiker en rum toe. Leg een deksel op de pan en laat alles 5-7 minuten zachtjes stoven tot het fruit zacht is. Schep af en toe om. Scheid intussen de eieren en klop de dooiers met de bloem, de melk, de rest van de suiker en het zout tot een luchtig beslag. Klop de eiwitten stijf en schep ze door het beslag.Smelt de rest van de boter in een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag. Schenk wat beslag in de pan en bak de pannenkoek tot de bovenkant droog en de andere kant goudbruin is. Herhaal dit tot het beslag op is. Scheur de pannenkoeken met twee vorken in stukken. Verdeel de Kaiserschmarrn over 4 bordjes en strooi er poedersuiker over. Serveer de warme compote er bij.
KAISERSCHMARRN MET APPEL-PERENCOMPOTE is een recept van Smulweb.nl