De eidooiers in een vuurvaste kom met suiker en vanillesuiker schuimig kloppen.Zo lang blijven kloppen totdat alle suiker is opgelost.Voorzichtigde witte wijn,citroensap en sinaasappelsap goed kloppende toevoegen.De kom in een grote pan met kokend water al kloppende gaan verhitten tot de massa begint te binden.Daarna uit het kokende waterbad nemen en er de klaargelegde gelatine door kloppen.Blijven kloppen tot de gelatine volledig in de massa is opgelost.De creme nu in een grote bak met koud water laten afkoelen tot ze bijna stijf begint te worden.De eiwitten in een grote kom zeer stijf slaan.De slagroom in een andere kom eveneens zeer stijf slaan.Eerst de eiwitten door de creme spatelen en dan de slagroom.Tijdens het afkoelen van de vreme de lange vingers naast elkaar leggen op het aanrecht en besprenkelen met de curacao.De helft van de creme overdoen in 4 glazen.Daarop de lange vingers leggen end e rest van de creme erover verdelen.De creme 60 min in de koelkast wegzetten om door en door stijf te worden.De druiven wassen en van de stelen nemen.Voorzichtig proberen de pitjes eruit te nemen.