Geglaceerde Maiskolven

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder de eventueel aanwezige bladeren en baarden. Snijd de stronken af en spoel de kolven met lauwwarm water schoon. Leg de kolven in de pan en schenk daarin zoveel warm water tot de kolven juist onder water staan. Voeg per liter water 1/4 eetlepel suiker en 1 mespunt zout toe. Sluit de pan als het water kookt. Temper de warmtebron en kook de mais in 7 minuten juist gaar. Hardgele maiskorrels vragen meer tijd om gaar te worden dan bleke korrels. Roer intussen de boter in een kleine steelpan zacht en romig met het chilipoeder en de peper. Schep de gare maiskolven uit de pan. Laat de kolven even in een voorverwarmde doek uitlekken en smelt intussen de boter.

Geglaceerde Maiskolven is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ingepakte maiskolf
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met feta & tuinbonen
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige maïskolven
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oesterzwamstrudel met noten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten
40 min Bijgerecht
Bekijk recept