Snij de kipfilet in kleine blokjes en pureer met de staafmixer. Voeg de slagroom aan de kip toe en pureer nogmaals tot een stevig mengsel ontstaat. Schil de gember en snij deze in kleine stukjes. Snij de peterselie fijn. Meng de peterselie, gember en tomaten- puree en meng dit door het kipmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vorm 10 bolletjes van het kipmengsel en leg ze in de stoompan. Laat de bolletjes in 10 minuten gaar stomen Snij de citroenen in 10 dunne schijfjes en leg hierop de gemberroombolletjes. Prik elk van de 10 garnalen met de staartjes eraan op een cocktailprikker en steek dit ver- volgens in een bolletje. Betrooi de bolletjes met fijngeknipte bieslook. Hou wat bieslook achter voor de saus. De saus: Roer de honing, soja-, vis- en zoetzure saus, limoensap en sesamolie doorelkaar in een mooie kom. Bestrooi de saus met fijngeknipte bieslook. Ieder doopt zijn roombolletje eerst in de saus. eten
Gamba'S In Gemberroombolletjes is een recept van Smulweb.nl