Rode Wijnsaus Met Spekjes

4
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Ontbijtspek in dunne reepjes snijden. In een steelpan de boter verhitten en de ontbijtspek op een halfhoog vuur in 2 minuten knapperig bakken. Met een schuimspaan de spek uit de pan nemen en dit op het keukenpapier laten uitlekken. In het achtergebleven braadvet de sjalotjes 3 minuten zachtjes fruiten. Wijn, tijm en dragon erdoor roeren. Deze massa aan de kook brengen en op een halfhoog vuur in 10 minuten tot de helft laten inkoken. Geconcentreerde bouillon erdoor roeren. Allesbinder door de saus roeren, zodat het een gebonden saus wordt. Al roerende saus opnieuw zachtjes verwarmen en het geheel op smaak brengen met peper. Saus overdoen in sauskom en bestrooien met de spekjes.

Rode Wijnsaus Met Spekjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept