Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien daarin aan. Haal ze uit de pan en bak de varkenshaasjes in 10 minuten rondom bruin. Doe er de laatste paar minuten de knoflook bij. Haal de haasjes uit de pan en leg ze in aluminiumfolie verpakt weg om even te rusten. Doe de uien terug in de pan en bak de champignons snel bruin. Ris de blaadjes van een takje verse tijm en scheur een paar blaadjes salie fijn. Doe een stevige scheut cognac in de pan. Als die is uitgebruisd mag de room erbij. Laat deze suas even goed inkoken en snijd ondertussen de varkenshaas in plakjes. Maak de saus dan op smaak met zout en peper uit de molen, wat gemberpoeder, wat zoete rode chilisaus en nog een stevige scheut cognac. Leg nu de plakjes vlees -per haasje- terug in de saus en laat ze met de deksel op de pan hierin even nagaren. Doe op het laatst lekker wat verse perterselie door de saus.
Varkenshaas In Champignon-Roomsaus is een recept van Smulweb.nl