Voorbereiding : Bak de uitjes rondom bruin in zo?n 30 gram boter. Voeg hier ongeveer 2 dl bouillon, balsamicoazijn en honing aan toe en laat dit alles gedurende circa 45 minuten zachtjes sudderen. Laat daarbij het vocht verdampen. Breng een en ander op smaak met wat zout en peper. Wrijf de karbonades in met olijfolie en bestrooi ze met peper. Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Bak de karbonades hierna aan beide kanten in een goed voorverwarmde koekenpan met antibaklaag op een half hoog vuur gedurende circa 7 minuten per kant. Keer ze daarbij regelmatig om. Neem nu het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en houd het warm. Smelt vervolgens 20 gram boter in de pan en bak hierin de fijngesneden sjalot gedurende 5 minuten. Schenk er zo?n 2 dl bouillon bij, roer het aanbaksel in de pan los en laat de saus tot de helft inkoken. Roer hier vervolgens de creme fraiche, mosterd en dragon door en verwarm dit alles nog even onder toevoeging van wat zout en peper. Serveer de saus en de uitjes bij de karbonades.
Karbonades Met Gekonfijte Uitjes En Een Romige Mosterdsaus is een recept van Smulweb.nl