Karbonades Met Gekonfijte Uitjes En Een Romige Mosterdsaus

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: Bak de uitjes rondom bruin in zo?n 30 gram boter. Voeg hier ongeveer 2 dl bouillon, balsamicoazijn en honing aan toe en laat dit alles gedurende circa 45 minuten zachtjes sudderen. Laat daarbij het vocht verdampen. Breng een en ander op smaak met wat zout en peper. Wrijf de karbonades in met olijfolie en bestrooi ze met peper. Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Bak de karbonades hierna aan beide kanten in een goed voorverwarmde koekenpan met antibaklaag op een half hoog vuur gedurende circa 7 minuten per kant. Keer ze daarbij regelmatig om. Neem nu het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en houd het warm. Smelt vervolgens 20 gram boter in de pan en bak hierin de fijngesneden sjalot gedurende 5 minuten. Schenk er zo?n 2 dl bouillon bij, roer het aanbaksel in de pan los en laat de saus tot de helft inkoken. Roer hier vervolgens de creme fraiche, mosterd en dragon door en verwarm dit alles nog even onder toevoeging van wat zout en peper. Serveer de saus en de uitjes bij de karbonades.

Karbonades Met Gekonfijte Uitjes En Een Romige Mosterdsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept