Dep de rollade goed droog met keukenpapier en wrijf rondom in met zout en peper. Verhit de olie met de boter in de pan en leg er, als er damp af komt, het vlees in. Voeg de wortel en de ui toe en laat samen met het vlees rondom bruin bakken. Voeg de tijm, het laurierblad, de wijn, de nootmuskaat en wat peper en zout toe. Breng tot tegen de kook, zet het deksel op de pan. Laat het vlees 10 30 minuten stoven. Keer de rollade om en laat nogmaals 30 minuten stoven. Schep de rollade op een voorverwarmde schaal en houd de rollade warm. Maak nu de saus. Zet een zeef op een kom, giet er het stoofvocht uit de pan in en druk de inhoud van de zeef goed uit. Gooi de inhoud van de zeef weg. Giet de saus terug in de pan, breng aan de kook en laat iets inkoken. Voeg de bessengelei en de worchestershiresaus toe en klop tot de gelei is opgelost. Meng de boter, de bloem en het mosterdpoeder tot een samnehangend geheel en klop dit in kleine porties door de saus tot die licht gebonden en glanzend is. Klop een eetlepel van het citroensap door de saus en proef of er meer voor nodig is. Breng de saus desgewenst verder op smaak met wat peper en zout. Laat de saus 3 tot 4 minuten zachtjes koken, snijd het vlees in plakken en schep er de saus over.
Wildrollade Met Bessensaus is een recept van Smulweb.nl