Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Bewaar de marinade! Bak het vlees (eventueel in porties) nu in de braadpan op hoog vuur aan alle kanten lekker bruin in de boter met wat olie. Kruid het met wat peper en zout. Voeg nu de marinade toe, zoveel vocht dat het vlees zo goed als onder staat. ( Voeg als het niet voldoende is nog wat water toe.) Voeg er in ieder geval de kruiden en specerijen uit de marinade aan toe, van de uien slechts enkele ringen. Roer er de pimentpoeder door. Laat het vlees nu zacht sudderen, schep het af en toe even om. Na 1 uur suiker toevoegen en de bouillonblok. Als er veel vocht verdwenen is, wat water toevoegen. Laat dit maar heerlijk verder zacht pruttelen, zeker nog 1 tot 2 uur, het vlees moet echt boterzacht zijn en smelten in je mond! Een kwartier voordat je de hachee gaat opdienen de jam, de room en tomatenpuree erdoorheen roeren. Haal nu wel de laurierbladeren en eventueel de kruidnagelen eruit. Goed proeven of de hachee goed op smaak is, voeg er anders gerust nog wat zout, peper of een klein scheutje wijnazijn aan toe.