Snijd de filet overdwars in mootjes van ca. 3 cm. Zorg ervoor dat je in totaal 12 kleine "biefstukjes" hebt. Maak de dressing: pel de sjalotjes en snidj ze in dunne ringen. Verhit de olie in een kleine koekenpan en laat de sjalotringen zachtjes fruiten tot ze glazig zijn. Voeg de cranberrycompote, de wijn, een paar naaldjes rozemarijn en wat peper toe en laat het geheel een paar minuten zachtjes pruttelen. Was intussen de slabladeren, dep ze droog en verdeel ze over de borden. Bestrooi de hazebiefstukjes met zout en peper. Verhit de boter en de olie in een koekenpan en bak de biefstukjes ca. 1 minuut aan elke kant; ze moeten van binnen mooi rose blijven. Leg de biefstukjes op de slabladeren. Giet het cranberry-sjalotmengsel bij het achtergebleven braadvet, voeg 1-2 el. creme fraiche toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de warme dressing rondom de biefstukjes en bestrooi het geheel met peterselieblaadjes.
Lauwe Salade Met Hazerug En Cranberrydressing is een recept van Smulweb.nl