Top Bitterkoekjesbavarois(pudding) Met Een Caramel-roomsaus

4
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gelatine in koud water laten weken (ca 5 min)1 ? dl melk en 1 dl slagroom met vanillestokje en amandelspijs aan de kook brengen. Circa 5 min. laten staan. Vanillestokjes verwijderen. Gelatine in het warme mengsel oplossen. Mengsel laten afkoelen. Bitterkoekjes ca. 15 min weken inde Amaretto. Steeds omscheppen. Koekjes zo fijn mogelijk maken. 2 ? dl slagroom stijf kloppen,. Slagroom en de koekjes door gelatinemengsel spatelen. VOOR DE SAUS: In een koekenpan 100 gram suiker en ? dl water op zacht vuur verwarmen en suiker tot lichtbruin laten carameliseren. Caramel van vuur afblussen met 1 dl melk en 1 ? dl slagroom. De caramel zal nu gaan klonteren, maar lost bij roer roeren zo weer op. Eierdooiers loskloppen en beetje warme saus bij de eierdooiers roeren. Mengsel van het vuur af en door warme saus roeren. Je kan de saus zowel warm als koud serveren

Top Bitterkoekjesbavarois(pudding) Met Een Caramel-roomsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Stoltaartjes met blauwe bessen en kaneelroom
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept