Oma's Snert

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de erwten een nacht weken in 2 liter water en 2 eetlepels zout. De volgende ochtend de pan op het vuur zetten en de inhoud aan de kook laten komen. Als het kookt, de hamschijven erbij doen. Een half uurtje latren pruttelen, de knol in plakken snijden, schillen en in blokjes snijden. 3/4 deel bij de soep doen. De wortels schillen en in blokjes snijden, toevoegen. De prei erbij(schoongemaakt, in ringen)en selderie klein knippen en bij de soep doen. Dan de aardappels in blokjes erbij. Naar smaak bouillontabletten toevoegen en eventueel een paar maggieblokjes. Rookworst op het laatst meewarmen, botjes verwijderen, vlees van de hamschijf(een plak gesneden van de varkenspoot)kleinsnijden en toevoegen. Smaakt de volgende dag nog lekkerder en wordt heel erg dik.

Oma's Snert is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Klassieke snert Klassieke snert
30 min-
Bekijk recept
Oud-Hollandsche Snert
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Noord-Afrikaanse Snert
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Snert
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Kering van oma Vonny
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
In bier gestoofde zuurkool
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's gevulde appeltjes
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept