Voor de gelei de schillen en pitten van 1 komkommer in een keukenmachine pureren, daarna door een doek passeren; er moet 1 deciliter overblijven. Hierin 2,4 gram poedergelatine oplossen, passeren en een dunne spiegel van dit mengsel in de gewenste vorm gieten en af laten koelen. Voor de bavarois de geschilde en ontpitte komkommer pureren in de keukenmachine en in de koelkast koud zetten. De wijn met 3 gram dille en de peper op een zacht vuurtje laten trekken, daarna passeren en de rest van gelatine hierin oplossen. Dit mengen met de komkommerpuree. Als dit mengsel lobbig begint te worden van de gelatine, de geslagen room erdoor spatelen. Het geheel goed op smaak brengen met peper en zout en daarna in de vorm op de spiegel van gelei storten. De bavarois verder op laten stijven in de koelkast. Het beste kunt u deze bavarois een dag van te voren maken. Voor de dressing de rest van de dille met het water in een keukenmachine met het mes fijn maken, de olie en pas als laatste de azijn toevoegen. (Als u de azijn als laatste toevoegt, blijft de kleur mooi groen) De dressing op smaak afmaken met zout, peper en een mespuntje ve-tsin. De bavarois in het door u gewenste model snijden, in het midden van het bord leggen, daar omheen enkele rolletjes gerookte zalm toefjes sla met daar tussen de dille dressing. Op de bavarois doet u wat Sevruga kaviaar.
Komkommerbavarois Met Zalm En Kaviaar is een recept van Smulweb.nl