Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Vermeng de tonijn met de sherry en de tomatenpuree. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui, de stukjes bleekselderij en de plakjes wortel ca. 3 minuten. Roer de bloem door het mengsel. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk en de koffieroom toe tot een gebonden saus is ontstaan. Laat de saus op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Maak de saus op smaak met wat peper en zout en roer er het tonijnmengsel en de doperwtjes door. Doe de ragout in een beboterde ovenvaste schaal. Vermeng het paneermeel met de gemalen kaas en strooi het mengsel over de ragout in de schaal. Bak de tonijn-groenteschotel ca. 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven tot alles door en door warm is en zich een mooi korstje heeft gevormd.
Tonijn-groenteschotel is een recept van Smulweb.nl