Tonijn-groenteschotel

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Vermeng de tonijn met de sherry en de tomatenpuree. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui, de stukjes bleekselderij en de plakjes wortel ca. 3 minuten. Roer de bloem door het mengsel. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk en de koffieroom toe tot een gebonden saus is ontstaan. Laat de saus op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Maak de saus op smaak met wat peper en zout en roer er het tonijnmengsel en de doperwtjes door. Doe de ragout in een beboterde ovenvaste schaal. Vermeng het paneermeel met de gemalen kaas en strooi het mengsel over de ragout in de schaal. Bak de tonijn-groenteschotel ca. 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven tot alles door en door warm is en zich een mooi korstje heeft gevormd.

Tonijn-groenteschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse gehakttaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghettini-groenteschotel met mozzarella en garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept