Portugese Gestoofde Geitenbout

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220? C. Maak de volgende dag vele kleine inkepingen in het vlees en stop hierin de reepjes vetspek. Maak in een grote vuurvaste schaal een geurig bedje van de laurierblaadjes of tijmtakjes. Leg hierop het vlees en braad het in de voorverwarmde oven. Keer het vlees regelmatig. Het geitenvlees moet helemaal gaar zijn, dat neemt ongeveer drie uur in beslag. Fruit voor de rijst eenderde van de gesnipperde ui in het spekvet glazig in een grote hapjespan. Snijd de ham in reepjes, de lever in stukjes en de worst in plakjes en voeg dit toe aan de uien. Voeg wat water toe om aanbranden te voorkomen. Laat het geheel tien minuten zachtjes sudderen. Neem de lever en de worst uit de pan, doe de rijst in de pan met de saffraan, het laurierblad en de andere gesnipperde ui en kook de rijst volgens voorschrift gaar. Als er te weinig vocht is overgebleven, voeg dan wat water toe. Er moet ongeveer twee maal zoveel water als rijst zijn.

Portugese Gestoofde Geitenbout is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Rivierkreeftjes op Portugese wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Portugese rijstpudding
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Nagerecht
Bekijk recept