Kook de volgende dag de vis ongeveer 10 minuten. Verwijder de huid en graten van de vis. Pluk de vis met de hand in kleine snippers. Hak uien, wortels en knoflook fijn. Verhit 50 gr boter in een pan en fruit hierin de snippers ui en knoflook. Voeg na een paar minuten de fijngesneden wortels toe. Leg hierop de snippers vis. Bak het geheel een minuut of
3. Fruit het meel in de rest van de boter. Voeg driekwart van de melk toe als het meel lichtbruin van kleur wordt. Maak onder voortdurend roeren een dikke saus. Neem de pan van het vuur. Vermeng de eierdooiers eerst met de rest van de melk en roer dit mengsel vervolgens door de saus. Verwarm de saus opnieuw en doe er zout bij. Giet de saus en de room bij de vis en voeg ook de helft van de geraspte kaas en de verse koriander toe. Roer alles goed door elkaar en kruid met peper en nootmuskaat. Giet het mengsel voorzichtig in de cazuela. Strooi er paneermeel en de rest van de geraspte kaas over en bak de visschotel in de op 180? C voorverwarmde oven goudbruin.
Portugese Gegratineerde Gedroogde Kabeljauw is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree