Leg de poulet gedurende een 6 tal uurtjes in een mengsel van 3 deciliter water en 2 deciliter azijn met bijgevoegd wat kruidnagel en een paar laurierblaadjes. Haal na genoemde tijd het vlees uit dit mengsel (bewaar dit mengsel) en laat het in een vergiet goed uitlekken. Strooi nu naar smaak wat zout en peper op het vlees en braad het op een hoog vuur tot het goed bruin is. Neem het vlees nu uit de pan en bak hierna de uien in de resterende boter tot deze glazig zijn. Leg nu het vlees erbij en giet er het bewaarde mengsel bij tot een en ander onderstaat (indien nodig bijvullen met azijn en water). Voeg er vervolgens de stroop aan toe en laat dit alles minimaal 3 uur zachtjes stoven. Het vlees moet uiteindelijk heel goed gaar zijn. Leg intussen 4 plakken ontbijtkoek uit de trommel, zodat deze een beetje kunnen drogen. Verkruimel deze plakken boven de stoverij. Roer een en ander goed door elkaar en laat het gerecht nog minimaal 10 minuten sudderen