Konijn A La Oma

6
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De konijnebouten uit de marinade nemen. Boter in de pan verhitten. Bouten uit laten lekken, vanwege het spetteren. Bouten aan twee kanten bakken tot ze dichtgeschroeit en bruin zijn. Schenk er een paar potlepels marinade bij. Het konijn op een klein pitje laten pruttelen tot het gaar is (ongeveer 3 uur) Opletten dat het niet verbrand, vochtig houden dus. Het vlees moet aan het bot blijven zitten. Als ze gaar zijn de bouten even uit de pan pakken. Runderbouilion en marinade erbij in de pan. Naar smaak wijn en azijn toevoegen. Het mengsel met een houten lepel door een zeef drukken of door een passe -vite. 1 a 2 el stroop erbij naar smaak evt. konijnekruiden Peperkoek erbij om te binden en maiezena evt. room (niet meer laten koken dan) Bouten in de saus doen 150 graden opwarmen

Konijn A La Oma is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kering van oma Vonny
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
In bier gestoofde zuurkool
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's gevulde appeltjes
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept