Zoervleisch (Limburgse Stoofpot)

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de uien en snipper ze fijn. Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak de ui in ca. 5 minuten zachtjes glazig.Schep het vlees uit de marinade en dep het met keukenpapier droog.Zeef boven een maatbeker 2 dl marinadevocht. De rest wordt niet gebruikt.Verhit in een braadpan de rest van de boter en bak het vlees in ca. 10 minuten bruin. Voeg ui, suiker, stroop, ontbijtkoek en de 2 dl marinadevocht toe. Met het deksel op de pan het vlees in ca. 2 uren zachtjes gaar sudderen (zo gaar dat het vlees uit elkaar valt). Laurierblaadjes verwijderen. Eventueel op smaak brengen met bessengelei.

Zoervleisch (Limburgse Stoofpot) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept

Zoervleisch
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept