Zeeuwse Mosselsoep

4
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was alle mossels in ruim water enkele malen goed schoon. Als er al mossels openstaan gooi deze dan weg. Vul een mosselpan met de mossels en voeg de vis bouillon toe. Breng de mossels met de deksel op de pan snel aan de kook. Als het vocht opkomt de deksel even oplichten, zodat het vocht weer zakt. Af en toe de pan even omschudden. Herhaal deze handelingen 2 a 3 keer. De mossels zijn klaar als ze naar zo′n 5 minuten geopend zijn. Neem de mossels uit de pan, en zeef de bouillon. Was de groente en snijd ze in blokjes. Verwarm de boter en fruit de groente zo′n 15 minuten aan. Voeg nu de bouillon weer toe. Verwijder alle schelpen en voeg de mossels toe aan de soep. Verwarm de soep even zachtjes door. Maak het geheel op smaak met wat zout en peper.

Zeeuwse Mosselsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
3 bereidingen van oesters
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde mosselen
10 min Snack
Bekijk recept
Pepernoten
45 min Nagerecht
Bekijk recept