1 Was de aardbeien,verwijder de kroontjes, en snijd ze grof. Pureer de aardbeien met een staafmixer. Voeg daarbij 100 gram poesersuiker en het citroensap toe. Druk de puree naar keuze door een fijnmazige zeef om de pitjes te verwijderen. Zet deze saus op een koele plaats.
2 Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Leg steeds 2 bananenhelften met het snijvlak naar ondere in een langwerpig dessertschaaltje of op een bordje.
3 Klop de slagroom stijf met de resterende poedersuiker en schep de slagroom in een spuitzak met een middelgrote spuitmond.
4 Schep op elke portie banaan 1 of 2 bolletjes vanille-ijs. Garneer de porties met toefjes slagroom. Druppel er vervolgens de aardbeiensaus op en strooi het amandelschaafsel erover. Serveer direct. Grootmoeders tip. Om ons het hele jaar door van dit toetje te kunnen voorzien,maakte oma in het aardbeienseizoen de saus meteen in grote hoeveelheden. Ze pureerde de aardbeien, deed de puree in een grote kom en vermengde het met poedersuiker en citroensap. Voor 1 kilo aardbeien gebruikte ze 400 gram poedersuiker en het sap van 2 citroenen. De saus werd vervolgens in porties ingevroren.
Bananasplit Met Aardbeien is een recept van Smulweb.nl