Overijsselse Stoofschotel

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de varkenswangen rondom bruin en blus ze af met wat varkensbouillon. Laat ze daarna ca. 2 uur langzaam gaar stoven, giet ze af en houd warm. Zet de sjalot en de knoflook aan in een beetje boter en fruit ze goed. Leg hierop de linzen en blus af met de rest van de varkensbouillon. Kook de linzen langzaam gaar, ze moeten net opengaan. Bak de frieten eerst op 140?C voor en daarna goudbruin op 180?C. Doe er op het laatste moment 4 knoflooktenen bij. Passeer het vocht van de wangen door een fijne zeef en monteer met olijfolie. Fris het geheel op met een druppel kruidenazijn.

Overijsselse Stoofschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse stoofschotel met groenten
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Overijsselse mosterdsoep
30 min-
Bekijk recept