Vor Een Zuute Moend: Steken

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Men neemt goede stroop, lichtgele basterdsuiker, een stukje boter en een beetje eek. Zet dit in een pannetje op het vuur. Blijf net zo lang roeren tot dat ′t dikke wort (dik wordt).Ondertussen smeer je een bakplaat of je grenieten aanrecht in met boter.Wil je weten of de suurp dik genoeg is om er steken (snoepjes) van te maken dan gooi je een klein klirtjen (beetje) in een bietjen koud water. Wordt het hard, dan is het goed.Verdeel het spul over de bakplaat of op het aanrecht, strijk het glad, flap het een paar keer om, pak vervolgens de schaar en knip de steken als ze iets afgekoeld maar nog wel warm genoeg zijn. Wacht je te lang dan is het te hard.Laat de steken afkoelen en bewaar ze in een blikken trommeltjen of in een flessien voor een zuute moend (zoete mond).

Vor Een Zuute Moend: Steken is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Empanada's
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spiesjes van poffertjes met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Kalkoenfilet met cranberry-pepersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomeraardappeltjes Met Rozemarijn
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Worstjes In Een Jasje
10-20 min -
Bekijk recept
Choronsaus
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept